Wie zijn wij

Horseboarding NL is in 2015 ontstaan, het jaar waarin de eerste Worldcup Horseboarding in Nederland werd georganiseerd door Adam Underwear. Voor deze wedstrijd, welke met wakeboarders plaatsvond op het strand van IJmuiden, werden paarden gevraagd via het Nederlandse Tinkerstamboek. Wij, Gaby Dorn en Sabrina van Mourik, hadden toendertijd 2 volwassen tinkers waarmee we aan de wedstrijd hebben deelgenomen. De paarden vonden het leuk, wij vonden het leuk dus was de conclusie snel getrokken: hier wilden we mee verdergaan! In Nederland was de sport nog erg onbekend, daarom besloten wij Horseboarding NL op te richten en trainingen te organiseren om ruiters en boarders samen te brengen.

De trainingen waren een groot succes en werden druk bezocht, zowel door ruiters met hun paarden als boarders. In 2016 werd de tweede Worldcup Horseboarding georganiseerd, wederom door Adam Underwear in IJmuiden, waarbij wij gevraagd zijn om geschikte paarden te selecteren. Op de trainingen waren alle rassen toegestaan en bij de 2e Worldcup was daardoor ook een variatie aan rassen te zien.

Dit is ook de periode dat we zijn begonnen met af en toe een landboard meenemen naar onze trainingen. Niet alle wakeboarders waren hier enthousiast over, de doelgroep blijkt toch wat anders maar iedereĀ  training hadden we wel een paar enthousiaste mensen die het wilden proberen.

Op de trainingen leerden we Rachel Braam en Ernst Michels met hun paard Angelo kennen. Iedere training zijn zij erbij en Ernst geeft ook instructie aan de boarders. Nu zijn zij niet meer weg te denken bij Horseboarding NL. Het landboarden zijn we steeds vaker gaan doen en hebben dit in de zomer van 2017 ook aangeboden als aparte training. Die zomer werden we benaderd door Horseboarding UK of wij wilden deelnemen aan het Europees Kampioenschap wat in september 2017 in Amersfoort plaatsvond. Hieraan hebben 4 Engelse en 4 Nederlandse teams deelgenomen, waarbij Ernst en Sabrina als team Orange Thunder zich als beste Nederlandse team kwalificeerden!

Het doel voor 2018 is op verschillende evenementen shows verzorgen, meer trainingen organiseren voor het horseboarden op het land maar daarnaast ook op kleine schaal met de trainingen op het strand. Deze trainingen kunnen ook op locatie gegeven worden bij bijvoorbeeld een rijvereniging!