Fast and Furious

Horseboarding NL team: Fast & Furious!

Dit team traint sinds ongeveer maart 2017 en bestaat uit paard Camiel, boarder Tim Hoetmer en ruiter Marjolijn Bode.

Camiel is een kwpn ruin van Samber. Met zijn slechts 1.63 hoog eentje met het Napoleon complex. Hij vind zichzelf ge-wel-dig en met het oog op wedstrijden houdt hij hopelijk die instelling vast! Het is ook een superleuk paard met al zijn plus- en minderpluspunten. Wat in zijn voordeel werkt is dat hij superenthousiast is, alles mag hoger, harder en meer! Hij is vreselijk lief en mensgericht. En het laten wennen aan Tim achter hem was zodoende geen probleem.

Zij zijn op straat begonnen (altijd een goed idee…) en daarna op het strand. Op het strand trainen vonden zij alledrie geweldig! Tim heeft in het begin veel gepraat tegen Camiel als hij er achter hing, Marjolijn als ruiter bleef stil. En op die manier raakte Camiel erg op Tim gericht. Bij de eerste harde crash op het strand (val vanuit rengalop), stopte Camiel zelf en keek om naar Tim “baasje, kom je? Waarom lig je daar?” Misschien had het te maken met de paardensnoepjes die Tim in zijn zak had (en die door de val ongeveer in zijn been getattoeerd stonden) maar het was fijn om te weten dat dat zijn reactie was! Afijn het is een harde werker en een echte vriend om mee te trainen!
Minder positief is dat hij snel afgeleid is, erg heet word, rillerig is en smal en hoog op de benen is (niet praktisch bij scherpe wendingen). Tevens valt hij snel af omdat het zo’n emotionele prei is. Daar word hard aan gewerkt!

Tim had al ervaring met surfen, skateboarden en heeft een enorm goede balans van zichzelf. Hij is buitensportinstructeur bij Poldersport de Kwakel en dus de hele dag met zijn balans bezig. Tim had tot hij Marjolijn vorig jaar leerde kennen weinig met paarden. Hij vond ze niet bepaald leuk. Inmiddels zijn hij en Camiel echte maatjes (ze gaan samen hardlopen) en is Tim ook rijlessen gaan volgen zodat hij samen met Marjolijn naar het strand kan.

Marjolijn is van kinds af aan gek op paarden en heeft er haar werk van gemaakt. Zij geef les en heeft als zadelmaker bij een ruitersportzaak gewerkt. Tevens is zij altijd actief geweest in de wedstrijdsport, zowel springen als dressuur als SGW.

Deze tak van sport was echter nog nieuw voor Marjolijn. Tim zei in Maart dit jaar “kijk dit filmpje, dat lijkt me vet”. Absoluut gaaf. Maar daar is Camiel het paard helemaal niet voor.. dacht Marjolijn. Als je je hand op zijn kont legde schoot hij al vooruit en ieder geluidje achter hem zorgde voor een reactie (wegschieten, omdraaien, bokken) Zijn remmen waren versleten en zijn gaspedaal chronisch ingedrukt. Dat hij inmiddels kalm met het board wegloopt en beter luistert dan ooit, toont aan dat werkelijk ieder paard deze sport kan beoefenen. Als je het maar met begrip voor het paard opbouwt.

Nu zijn zij een flitsend team en samen met de andere Horseboarding NL teams zullen zij op shows verschijnen!